Åk på lopp i Stockholm

Sverige är ett land som jämfört med många andra är väldigt aktivt i idrottsliga sammanhang. Det märks inte minst på vår huvudstad som erbjuder en hel del tävlingar som lockar både nationella och internationella idrottsmän. Vi går igenom två av loppen i Stockholm i sommar. Boka hotell centralt i Stockholm så har du nära till loppen och hela huvudstadens härlighet!

Midnattsloppet

Ett av landets mest populära lopp är midnattsloppet, som i år går av stapeln 17 augusti. Det 10 km långa loppet är oerhört populärt och blev fulltecknat redan i maj i år med hela 35 500 löpare! Det är en ökning sedan förra årets lopp som lockade 30 000 löpare. Även antalet internationella löpare har ökat till hela 1 400 deltagare från så mycket som 79 länder! Midnattsloppet är ett lopp som fokuserar på god stämning och underhållning med samba längs hela banan och att man springer centralt i staden på gatorna som under loppet är avstängda för biltrafik. Många av löparna och publiken engagerar sig i den goda stämningen och klär ut sig, för även löpare får klä ut sig så länge deras utklädnad håller sig till ett tema. I år är det tyvärr för sent att anmäla sig som löpare, däremot rekommenderar vi att du åker och tittar på loppet som är riktigt underhållande och trevligt att titta på.

Tough viking

Om du tillhör den tuffare skaran som verkligen gillar att utmana sig själv och testa sina gränser rekommenderar vi istället Tough Viking. Söndag 1 september hålls Sveriges tuffaste, mest spektakulära och roligaste lopp enligt Metro. Hela 12 kilometer löpning fyllt med hela 15 brutala hinder speciellt framtagna av specialister inom det svenska försvaret som utmanar dig ordentligt. Allt från taggtrådskrypning till elhinder, klätterväggar och tunnlar försvårar för dig att ta dig i mål.