Gå för att bli smal

Det finns en hel del olika metoder och knep för att gå ned i vikt och för att bli smal, men varför krångla till det? Smartaste, mest effektiva och absolut enklaste sättet att gå ned i vikt är genom att gå promenader.

Tidigare har vi skrivit om hur kosten man äter är viktigare än själva träningen när man vill gå ner i vikt, och visst stämmer det. Men det betyder inte att man helt och hållet ska låta träningen utebli, men man behöver heller inte överdriva. Nya rön visar nämligen att allt som behövs i träningsväg för att rasa i kilon och få en smärtare kropp är att gå promenader och äta rätt:

”… det räcker med ett par promenader i veckan till en början för att få effekt. Men för att gå ner i vikt behöver du också ta en titt på kosten.” läs mer här.

PromenadPrecis som citatet här ovan avslöjar så är det inte bara kost eller bara promenader som gör att man går ner i vikt, det handlar om att kombinera dessa två för att få ett önskat resultat. Allt som behövs för att starta igång en viktnedgång är att få lite mer motion i vardagen och lägga om sin kost från onyttig till nyttig och sedan kan man, om man vill, övergå till mer avancerade träningsformen. Men är man bara sugen på att gå ned något kilo och sedan behålla sin uppnådda vikt är det bara att fortsätta hålla igång med vardags motionen. Ett enkelt tips för att testa på att röra sig mer är till exempel att ta trapporna istället för hissen och ta en lunchpromenad i stilla mak dagligen så har man redan kommit halvvägs – så att gå ned i vikt är faktiskt enklare än man tror!