Gravid

Att vara gravid kan nog vara det mäktigaste en människa kan vara med om. Att bära en annan människa inuti sig själv och att genom sig kropp ge en person näring för att den ska få de bästa förutsättningarna här i världen. Men hur är det vi bör bete oss som gravid. Vad finns det frö fallgropar och hur ska man tänka när det kommer till olika dieter?

Är du en sann LCHF-kvinna som länge sagt hej då till pasta och andra snabba kolhydrater? Ja, du behöver absolut inte lägga om din kost enbart för att du är gravid – om du själv inte känner det. Men då många vegetarianer eller veganer försöker hålla sig borta från kött och mejeriprodukter men får cravings så kan även du få stora sug efter att äta pasta och då är det bara att ge hän. Sedan är det många som hävdar att genom att hålla sig till denna populära diet gör att de mår mycket bättre. Men det gäller att du tänker på att få i dig alla de proteiner och vitaminer som behövs för att både du och barnet ska få i sig tillräckligt. Var inte rädd för att gå upp i vikt utan tänk på att äta och ta hand om dig så bra som möjligt för att ditt barn ska må bra. Går du upp 40 kilo är det bara (eller kanske inte bara och bara) att börja träna bort mammakilona som fastnat.

Tänk inte för mycket utan känn

Det finns en uppsjö utan riktlinjer som vi kan läsa oss till om du vi ska leva när vi är gravida. Men, om du skulle ta och följa alla riktlinjer till punkt och pricka så skulle du bli förvirrad, rädd och inte veta vad som var ut eller in efter ett tag då många går in i varandra. Det gäller att använda det sunda förnuftet och att tänka på vad som känns rätt för dig. Ett glas vin kan kännas underbart rätt och få dig att slappna av medan för en annan kännas helt fel. Du ska alltid göra det som får dig att må bra och veta att ditt barn kommer må bra av detta. För att du ska må lite bättre i kroppen kan du använda dig av stödstrumpor för gravida för att förbättra blodcirkulationen och även gå på regelbunden massage som stimulerar.

Mat som ger bättre odds till flickor eller pojkar

Det finns en mängd gamla sägner om hur du bör bete dig för att det ska bli en pojke eller en flicka. Och, egentligen kanske det inte spelar någon roll utan det handlar om att ni snart ska sätta en ny härlig liten människa till världen. Men, nu har det kommit ny forskning om mat och vad man kan äta för att förbättra chanserna eller för att förbättra:

  • Om du äter en bra frukost så ökar chanserna till att det blir en pojke.
  • Ät mer energirik mat om du vill ha en son. Detta då pojkar behöver mer energi och är mer känsliga. Flickor är mer motståndskraftiga och klarar sig på lite mat.
  • Vill du ha en flicka ska du tänka på att inte äta så mycket salt mat.