Lagom alltid bäst

Det finns massor av olika dieter som man kan välja att äta och leva efter, och det dyker även upp nya regelbundet. Det finns många som gillar att prova på i princip allihopa, kanske i jakten på att hitta den som man mår allra bäst av. Och för vissa så passar verkligen dieter så som LCHF, GI, 5:2 dieten och så vidare, men för vissa så är det bara ett bra och hälsosamt leverne som är det allra bästa. För även om man kanske tappar vikt med vissa dieter, så betyder det verkligen inte att det gör så att man känner sig stark och frisk, något som trots allt är säkert hundra gånger viktigare än några extrakilon här och var. Låt oss därför ta upp tre bra punkter för den som inte vill gå på någon knasig diet, men ändå leva och må bra!

  • Vad det innebär att äta rätt kan såklart variera för många, men det är ändå förhållandevis likt rent generellt sätt. Att undvika vitt mjöl i saker som pasta och bröd, att inte äta massor av socker och allt för mycket feta produkter. En grillad ostmacka med sylt är med andra ord ingen toppenmat för den som vill leva bra och hälsosamt! Istället ska man äta rikligt med frukt och grönt, varierat och dricka mycket vatten. Då mår de allra flesta som allra bäst!
  • Att röra på sig är alltid viktigt, och det behöver faktiskt inte betyda att man tränar jättehårt på gymmet fem gånger i veckan, utan i vissa fall så kan något så enkelt som raska promenader räcka. Lite beroende på vad ens mål med träning och liknande är så behöver man såklart jobba olika hårt för att nå det, men om man bara vill leva ett bra och enkelt liv behöver man inte träna överdrivet mycket.
  • Lagom är alltid bäst brukar man säga, och det stämmer verkligen även om det kanske låter lite tråkigt. Såklart ska man unna sig favoritgodiset och vin en fredagkväll! Alla är vi mänskliga, och om vi aldrig får så att säga synda så blir ingen kosthållning i världen hållbar.