LCHF effektivt enligt experter

Ända sedan dieten knackade på dörren har det diskuterats otroligt mycket om hurvida den är hälsosam eller inte, och alla har en åsikt. Det handlar så klart om LCHF, eller Lo Carb, High Fat som den står för. Om du är en av de som inte vet hur den fungerar så kan man enkelt förklara det i att man äter nästan inga kolhydrater (pasta, bröd etc) och istället fyller på med mycket fett. Detta gör att kroppen tar energi från fettet istället, vilket ökar förbränningen.

Nu har dock expertna lyckats tysta alla de som tvekat. I en artikel från Svenska Dagbladet lyder rubriken “Experter: LCHF den mest effektiva dieten”, och läser man vidare står det att det inte finns någon ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar vid strikt lchf. Det står också att kosten är den mest effektiva om man behöver  gå ner i vikt, och att kroppen faktiskt mår bra av denna kost.

Så, när man nu äntligen fått tyst på de som är anti dieten, är det verkligen dags att man får alla de som tvekar att sluta med det. För det här är en bra diet, och den är till och med enkel att leva efter. Numera kan man till och med få ren LCHF-kost skickad hem till sig i en matkasse. Kolla in på www.matkasse.nu för att hitta vilken matkasse som passar dig bäst. De har tagit fram flera olika leverantörer, och samtliga leverantörer kommer med flera olika alternativ. Det finns ingen anledning till att inte äta LCHF, och du kommer garanterat att tjäna på det i längden.


Här kan man se hur LCHF debatterades för några år sedan.