Mat som man mår bra av

Mat och hälsa. Två saker men en gemensam nämnare, varandra, som ständigt är populära samtalsämnen. För de tar så stor plats i våra liv, äta är ju nämligen något som vi måste göra, så är det bara. Och mat är något som påverkar vårat välmående otroligt mycket, mer än vad faktiskt vissa verkar tro. Såhär skriver man om på det på DN.se:

Ny undersökning. Dåliga matvanor har skapat ett folkhälsoproblem i Sverige. Vi äter för mycket socker och mättat fett, men för lite frukt och grönt. Och många av oss är alldeles för feta. Det är hög tid för en gemensam nationell strategi för mat och hälsa, skriver Inger Andersson, generaldirektör på Livsmedelsverket. (Läs resten av den väldigt intressanta artikeln här).

Att ta tag i sina matvanor är med andra ord något som många skulle må mycket bra av, särskilt om man känner med sig att man kanske inte äter så himla bra. Men hur man ska gå till väga kan vara svårt för många att veta, så låt oss därför ta upp ett riktigt supertips som kommer att göra underverk på din hälsa såväl som din kost, minst sagt. GI rivstartsprogram med GI Viktkoll är en toppengrej för alla som känner att en förändring av kosten skulle göra stor skillnad för ens välmående. På så vis så kommer man igång snabbt och kan förändra sitt ätande, och man får dessutom väldigt bra mat. Samtidigt blir det inte en alltför stor förändring sedan innan med till exempel uteslutande av kolhydrater eller liknande, sådant som kan vara väldigt jobbigt.