Rätt kost – rätt matkasse

Man har länge vetat om att stress och övervikt hänger ihop. En orsak är att kortisolhalten ökar vid stress, vilket gör att man lättare samlar på sig fett. När kroppen befinner sig i en pressad situation frisätts socker och fett och för att ge tillräckligt med energi för att klara av situationen.

Stress leder också till att vi äter fel. På grund av tidsbrist äter vi snabbmat, och väljer onyttigt snacks som kanske snabbt stillar hungersuget men som inte ger tillräcklig näring eller vitaminer. Matkassen har blivit en superpopulär lösning på båda dessa problem. Grundidén är enkel: en kasse med råvaror, menyer och recept skickas hem till dig, som du sedan får laga till. På matkasseguiden.se finner du ett stort utbud av olika matkassar, och kan jämföra dem och hitta en som passar dig. På matkasseguiden kan du jämföra både pris, innehåll och leveransorter, och ta en titt på de medföljande recepten.

Fördelarna med matkassen är många:

  • Du får koll på vad du äter. Med en middagsplanering med rätter med bra näringsinnehåll slipper du riskera att i panik köpa en pizza efter träningen.
  • Du får koll på hur mycket pengar du lägger på mat. Matkassen räknas lätt in i din budget, och minskar risken för massa extra turer till mataffären där en hel del onödiga produkter följer med hem.
  • Vardagspusslet går ihop. När matkassen sköter både planering, inköp och leverans av middagsmaten får du tid över till annat.

Vilken matkasse ska jag välja?

Matkasseguidens utbud vänder sig både till dig som är småbarnsförälder, singel eller helst vill få färdiglagad mat direkt hem. Den senare varianten vänder sig särskilt till dig som vill gå ner i vikt, och innehåller både luncher och middagar enligt GI-modellen. Råvarorna har en bra fördelning mellan protein, långsamma kolhydrater och nyttiga fetter. Ett annat kostriktigt alternativ är att välja en matkasse med fokus på miljön och ekologiska matvaror. Närproducerat och KRAV-märkning är två sätt att vinnlägga sig om att det man äter är framtaget under bra förhållanden, vilket förbättrar både din hälsa och tar tillvara på jordens resurser. Matkassarna går att variera så att du får hem exakt rätt mängd mat. Detta har förstås en miljöaspekt, eftersom dagens matsvinn är ett stort problem. Rätt proportioner av maten ser också till att du äter lagom mycket och får i dig en hälsosam mängd mat.

På matkasseguiden.se kan du enkelt jämföra de olika alternativen, för både matkassar, middagslösningar och helt färdiga maträtter. Jämförelsen bygger på alternativ från olika leverantörer, med priser och aktuella erbjudanden. Du kan se hur ofta varje matkasse levereras: vissa företag levererar upp till tre gånger i veckan, andra betydligt oftare. Det finns också specialalternativ som den laktosfria kassen eller kassen utan gluten, som är precis lika goda och näringsrika som standardkassarna. Oavsett hur just ditt livspussel ser ut så finns det en kasse för dig, som kan göra livet lättare – bokstavligt talat. Att gå ner i vikt behöver varken vara trist eller knepigt. Matkassen blir din medhjälpare istället för din fiende. Spana in matkasseguiden.se redan idag!