Sluta röka redan idag!

I Sverige röker omkring en tredjedel av befolkningen och förstagångsrökarna blir allt fler. Rökarna kryper allt längre ner i åldrarna samtidigt som cancerrelaterade sjukdomar ökar, så ta tag i ditt beroende idag!

565948-cigarett-butt-end-crushed-into-ashtray-grey-backgroundTrots Sveriges storsatsning på cigarettpaketens varningstexter tillkommer allt fler unga rökare och nu tror forskarna att inte ens varningsbilder på paketen skulle minska rökningen. Samtidigt visar nya studier att allt fler faktiskt vill sluta röka och ser man till de alternativa nikotinkällorna ses en stadig uppgång i försäljning. En debatterad nykomling på marknaden är den så kallade e-cigaretten. E-cigaretten finns tillgänglig både med och utan nikotin.

”Paketet innehåller ett hölje som ser ut som en cigarett, en ampull med vätska och en laddare. ­Vätskan innehåller smakämnen, med eller utan nikotin, som förångas när den hettas upp. Detta andas man sedan ned i lungorna, men en viss del kommer också ut i utandningsluften.” (läs mer här!)

Hur får jag tag i en bra e-cigarett?

En e-cigarett köper du som vill trappa ner ditt rökande eller som vill sluta röka helt och hållet. Det viktigaste att tänka på är att köpa dina e-cigaretter från seriösa återförsäljare och en bra sida att titta på är www.ecocig.se vilket är en av de ledande aktörerna inom området och som fokuserar på kunden och kundens personliga behov. Ett bra tips för att hitta oseriösa sidor är att läsa under fliken ”Om oss” där kontaktuppgifter och affärsbeskrivning ska finnas formulerad – om det inte finns eller saknar trovärdighet är det förmodligen inte en legitim återförsäljare.