Stor kritik mot fiskspa

Det som många sett som lockande har nu fått en helt ny vändning genom en ny studie som visar på att fiskpedikyr kanske till och med kan vara ohälsosamt för oss. 

Inne i ett nedsläckt rum, hör man ljudet från två stora akvarium. Där vilar 50 fiskar i två stora stora akvarium efter sina förra kund.
Fiskarna är mätta efter att ha käkat förhårdnader från fötterna. Det här är en form av pedikyr för att få mjuka fötter.

8439079-fish-spa-pedicure-wellness-skin-care-treatmentDetta är ett utdrag från Sveriges Radio och artikeln handlar om de mycket populära fiskarna som ska äta upp de döda hudceller som vi inte vill ha på våra fötter. Efter att Yasuragi var först ut i Norden att låta våra fötter bli fina av små naggande fiskar har det ploppat upp skönhetssalonger som erbjuder rensing av fiskar i princip nästan varje gatukorsning. Spachefen menar att det är samma känsla som att stoppa ner sina fötter i bubblande champagne, men nu tänker fler om efter att forskare kommit fram till att det kanske inte är så bra för våra fötter.

Vårda fötterna rätt

Det är svårt att veta hur man på bästa sätt ska ta hand om sina tabubelagda fötter och även om forskare nu hävdar att risken att bli sjuk då man kan få sjukdomar om någon sitter med sår i badet som sedan hamnar hos fiskarna och så går de till en annan och nafsar. Socialstyrelsen vill tona ner det hela, men om man vill vara på den säkra sidan bör man välja de mer traditionella salvorna från footmender.se som gör underverk.