Träning viktigast för hälsosamt liv

LCHF effektivt enligt experter, skrev vi i ett inlägg för ett tag sedan. Och det var för att det i en artikel från svenska dagbladet hade skrivits om hur experter uttalat sig. Så här skrev vi:

Nu har dock experterna lyckats tysta alla de som tvekat. I en artikel från Svenska Dagbladet lyder rubriken “Experter: LCHF den mest effektiva dieten”, och läser man vidare står det att det inte finns någon ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar vid strikt lchf. Det står också att kosten är den mest effektiva om man behöver gå ner i vikt, och att kroppen faktiskt mår bra av denna kost.

Det går alltså inte att förneka att LCHF är en diet som koppen mår bra av. Men, någonting som också är viktigt när man ser till det här med dieter och dylik, är att man lever på ett väldigt strikt sätt, och det är kanske inte det bästa. Istället för att sträva efter en diet, är det bättre att sträva efter ett liv där man äter nyttigt men samtidigt kan unna sig diverse saker. För på det stora hela handlar det ju om att må bra, i både kropp och själ. Och visst, om man behöver gå ner i vikt är LCHF verkligen ett bra alternativ, men i det långa loppet, när man blivit av med dem där extra kilon så kanske man ska försöka återgå till sitt vanliga liv? Och då är det egentligen bara att komma ihåg att man ska bränna mer kalorier än vad man får i sig, eller helt enkelt hålla en bra balans för kalorier och träning.

Vad du ska tänka på för att leva ett hälsosamt liv är att helt enkelt vara medveten om vad du stoppar i dig, och regelbundet träna så att du inte håller dig stark. Sen är det ju inte alltid det lättaste, att komma igång med träningen.  Men för att klara av det kommer här några korta tips:

  • Bestäm dig! Det är hemskt, men det är bara du som har ansvar över ditt liv. Bestäm dig och tvinga dig själv till att träna. Du mår bättre av det, och när du väl kommit igång kommer du märka att det inte är så svårt. Allting sitter i hjärnan, och du kan påverka den genom att  helt enkelt tvinga dig själv till att träna. Oavsett hur mycket kroppen protesterar.
  • PT! Ta en personlig tränare om du känner dig osäker på gymmet eller inte vet vad för träning som passar dig. Hjälp finns därute, det  handlar bara om att ta den!
  • Våga! Våga testa saker du inte har gjort förut. Kanske är det klättring som är din grej? Det vet du ju inte om du aldrig har testat, eller hur. Att slänga sig ut i det okända gör att det finns möjlighet att hitta rätt, och förhoppningsvis leder det till att du hittar en typ av träning som du faktiskt kommer att gilla.

Hälsosamt liv lever du om du tänker på vad du äter och tränar regelbundet, om du sen känner att lchf kan vara bra för att gå ner fortare, så är det helt klart ett alternativ som kan fungera.