Vin ger bättre bakteriekultur

Hört talas om mikrober? Mikrober är bakterier i magen som påminner mycket om dig. Mikroberna älskar nämligen – precis som du – ost, choklad och rödvin. Och bra mikrober ökar chanserna för dig att gå ner i vikt. Javisst, du läste rätt. Ost, vin och choklad ökar dina chanser till en sund viktnedgång!

Det är den brittiske forskaren Tim Spector som i sin bok ”The Diet myth: The real science behind what we eat” argumenterar för en ökad kunskap om sin bakterieflora. Detta ska i sin tur leda till en framgångsrik viktnedgång. Det handlar om så kallade goda mikrober, och hur man livnär dem. Och det dessa mikrober mår bäst av är ost, frön, choklad och… rödvin!

Tidigare har vi skrivit om hur goda röda viner är något som får vänta när det kommer till ens diet. Men kanske är det dags att omvärdera den informationen? För visst är det egentligen få av oss som känner till de rent biologiska strukturen i magen, trots att den är så viktig för vår hälsa. Och även om metoden är kritiserad, så är principen väldigt frestande att fundera över.

Modern G-plan diet

Dieten som Tim Spector förespråkar kallas traditionellt för the G-plan diet och handlar om att ge näring åt de goda bakterierna i magen. Oftast brukar surkål och picklade grönsaker omnämnas i sammanhanget. Fermenterad soja och kefir anses också vara bra för bakteriekulturen i magen. Enligt forskaren bakom denna nya princip innehåller alltså även ost, rödvin och choklad dessa typer av ämnen som gynnar den goda bakteriekulturen. Nyckeln till en god hälsa och bra viktminskning är att variera sin kost. Läs mer här!

För en mer noggrann förklaring kan du kolla in det här klippet.